Näinä sateisina päivinä on paljon aikaa - ja mikäs olisi sen mukavampaa, kuin käyttää se aika blogien tutkiskeluun.

Jo muutaman hetken vireillä on ollut kiivas keskustelu tyhmyydestä ja sivistyneisyydestä. Suurin osa blogaajista yrittää kääntää keskustelun elitistien lapselliseksi ja kapeakatseiseksi sormenheristelyksi, mikä on tietysti oikein, koska tietäväiset ihmiset ovat tylsiä ja ärsyttäviä. Ja useimmiten elitistejä.

"Kannattaa lukea muutakin, kuin Seiskaa ja katsoa muutakin kuin MTV:tä", sanovat elitistit ja nyrpistävät nenäänsä inhottavasti. Roskaa! Minkä takia?

Meillehän tarjotaan vastaukset valmiina. Televisiossa esimerkiksi. Jos tuhlaa aikaansa joko niitä tai jopa kokonaan uusia kysymyksiä etsien, osoittaa selkeää sydämen typeryyttä. Ja on elitisti.

Politiikka jätettäköön poliitikoille ja tutkiminen tutkijoille. Me tavalliset ihmiset voitaisiin vaan keskittyä käymään töissä - siis jos on häviäjä, joka joutuu käymään töissä - ja rojahtamaan sen jälkeen sohvalle rentoutumaan ja hupailuja katsomaan. "Ajatteleminen on joutilaiden hyve", sanovat ja oikeassa ovat. Kuka jaksaa pohtia jotain tylsiä asioita, ellei ole hamppua poltteleva työtön hippi tai elitistinen historiantutkija? Menkää takaisin torneihinne ja koloihinne, senkin luiskaotsat!

Mun mielestä jokaisen sydämeltään älykkään ihmisen kannattaa vaan keskittyä oikeasti tärkeisiin asioihin, joita on työ - tätä mä en tosin allekirjoita, koska vihaan työtä - ja aivojen nollaaminen. Etenkin aivojen nollaaminen. Koska aivot on pakko välillä nollata, ja jos ne nollaa tarpeeksi usein, on tosi rentoutunut olo ja hyvä fiilis.

Sanotaan, että asioita pitäisi pureskella ennen kuin hyväksyy ne. Se on valetta. Kyllä joku ne on jo pureskellut. Ja jos ei ole, turha purra rikki kaunista kokonaisuutta! Paitsi tietysti jos on joku elitistinrunkkari. Normaalit ihmiset keskittyköön omiin pieniin askareihinsa - jos tavallinen, työssä käyvä ihminen pohtii asioita ja sivistää itseään, sotii se perinteistä ja hyvää järjestystä vastaan. Tavallisten ihmisten kuuluu hyväksyä se, mikä annetaan.

- Milla B.